23. Mark en Diederik… (en Sandro)

Geplaatst: 24 september, 2012 in Uncategorized
Tags:, , , , , , , , , , , , ,

Zouden ze er uit komen? En daarna gezellig een goed glas wijn nuttigen op de afloop? Dan mogen ze wel opschieten, want per 1 oktober gaat de BTW omhoog en per 1 januari de accijns. Als ze opschieten hebben ze de wijn nog voor het oude BTW-tarief, of ze kunnen nog net op tijd de maatregelen terugdraaien. Ik vrees echter dat dat niet gaat gebeuren…..

Dus rest ze maar 1 ding en dat is nog voor 1 oktober hun wijn inslaan. En als ze dat bij Still Sparkling doen, krijgen ze, evenals u, tijdelijk 5% korting op alle artikelen en zelfs, om het einde van de zomer te bekrachtigen 10% op de rosé`s!

Deze zomer was ik even druk met andere dingen, dus heb ik jullie ook nog niet kunnen vertellen over Sandro Costa. Het verhaal speelt zich af in Piemonte, het land van de truffel en de beroemde Nebbiolo-wijnen Barolo en Barbaresco. Sandro is alleen thuis als kind, maar nam de opvolging van zijn vader als wijnboer erg serieus. Hij volgde een goede opleiding en ging enkele jaren werken in de beroemde wijnstreken van Frankrijk. Geinspireerd door alle nieuwe dingen die hij om zich heen zag, maakte hij voor zichzelf een plan voor de toekomst; het roer moest om!
Zijn vader liet hem de vrije hand om al die vernieuwingen toe te passen en samen met Luca, de oenoloog die hij erbij betrokken heeft, ging hij aan de slag. Een compleet nieuwe kelder plus uitrusting en een andere, modernere manier van werken leverden al snel resultaat op. Een hogere vermelding in de Gambero Rosso is nog slechts een kwestie van tijd;  de kwaliteit is er al.

Nu is zijn doel: Roero als serieuze tegenhanger van Barolo en Barbaresco op de kaart zetten. Zijn wijnen van de Nebbiolo-druif waren ook voor mij een positieve verrassing. Laat u zich ook eens verrassen, zeker met de herfst in aantocht. Deze wijnen passen perfect bij de herfstgerechten en rond de open haard!
U hoort nog van hem!

reacties
  1. Job schreef:

    Hoe zit dat dan met de bodemgesteldheid? Ik dacht dat de Roero een klei/zandbodem had en de Barolo Klei en kalk.

    • stillsparkling schreef:

      Goed gezien Job. Het is echter wel zo dat Nebbiolo op veel verschillende ondergronden uit de voeten kan. Ik noem naast het zanderige Roero de porfyr van Gattinara en Ghemme, leisteen in Valtellina en graniet uit Aosta. Allemaal resulteren ze in een ander karakter voor de Nebbiolo-wijn.
      Dat neemt echter niet weg, dat Sandro ambitieus is en veel potentie ziet in zijn Roero. Even botweg gezegd: beter een goede Roero dan een slechte Barolo. En net als in Bordeaux en Bourgogne zijn er ook bij Barolo boeren die meer op de naam teren, dan op de daadwerkelijke kwaliteit van de wijn. Daar ligt dus Sandro’s frustratie!

Plaats een reactie